ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 23 грудня 2019 р.

5 «книжкових клубів» знаменитостей

Шлях до успішності пролягає через книги. Знамениті актриси кіно та співачки світового масштабу обрали формулу КНИГИ=Успіх.
У XXI столітті найпопулярнішим ресурсом для пошуку нових книжок є соціальні мережі. Від акторів до активістів – багато знаменитостей періодично публікують списки літератури і просять своїх шанувальників читати запропоноване і ділитися своїми думками. У цьому матеріалі vogue.ua розповідає про п'ять зіркових «книжкових клубів», за якими варто стежити в Instagram.
Емма Вотсон
Емма Вотсон: @oursharedshelf
2016 року Емма Вотсон почала ховати книжки в лондонському і нью-йоркському метро, щоб ділитися з незнайомцям улюбленими романами. Серед них були «Мама, я і мама» Маї Енджелоу і «Моє життя на дорозі» Глорії Стайнем. Зараз обидві книжки можна знайти в її феміністському книжковому клубі Our Shared Shelf. На момент написання цього матеріалу у сторінки Емми 418 000 читачів в Instagram, які обговорюють питання рівності, активності і соціальної відповідальності. Від першого посла доброї волі «ООН-Жінки» ми не очікували нічого меншого.
Флоренс Велч

Флоренс Велч: @betweentwobooks

2012 року фанатка Florence + the Machine, Лія Молоні написала Флоренс Велч у Twitter: запропонувала разом створити книжковий клуб, і співачка погодилася. Вони заснували еклектичний акаунт Between Two Books в Instagram. Їхні рекомендації варіюються від віршів Міри Гонсалес до есеїв Леслі Джеймісон і мемуарів Ірси Дейлі-Ворд. Хоч акаунт веде Молоні, Велч є його офіційним представником. Вона поширює інформацію на концертах і організовує перемовини з авторами. До слова, торік співачка опублікувала свою першу книжку Useless Magic: Lyrics and Poetry, ілюстровану колекцію текстів пісень і віршів.

Різ Візерспун
Різ Візерспун: @reesesbookclub
Хочете першими прочитати бестселери, які будуть адаптовані для великого екрану? Тоді приєднуйтесь до 1,1 мільйона людей, підписаних на однойменний книжковий клуб Різ Візерспун, який фокусується на сучасній жіночій літературі. Візерспун володіє талантом знаходити романи до того, як їхня популярність злітає до небес, а потім її продюсерська компанія Hello Sunshine знімає за ними стрічки і серіали.

Емма Робертс
Емма Робертс: @belletrist
Інтерв'ю з письменниками, детальні дискусії і списки книжок для прочитання – все це на порядку денному в онлайн-клубі Емми Робертс Belletrist. Зірка «Королев крику» створила його 2017 року разом зі своєю подругою Карою Прейс з метою побудувати співтовариство навколо їхньої загальної любові до таких авторок, як Джоан Дідіон і Аріель Леві. В їхні добірки входять як і нові книжки («Моя сестра, серійна вбивця» Оінкана Брейтвейта), так і старші («Секс і лють» Єви Бабіц). Також на сторінці можна знайти рекомендації від друзів Робертс: Ніколь Річі та Бізі Філіппс.

Опра Вінфрі
Опра Вінфрі: @oprah
Опра Вінфрі, яка до сих пір залишається найзнаменитішою бібліофілкою, відкрила свій книжковий клуб ще 1996 року як частину The Oprah Winfrey Show. За 15 років вона вибрала 70 романів для своїх шанувальників: від «Пісні Соломона» Тоні Моррісон до «Серце – самотній мисливець» Карсон Маккалерс і «Мільйона маленьких шматочків» Джеймса Фрея, багато з яких стали міжнародними бестселерами. 2012 року клуб перезапустили з акцентом на соціальні мережі. Рекомендації публікують на Instagram-сторінці Вінфрі. Також очікується, що скоро з'явиться відеоверсія клубу на Apple TV +.

Немає коментарів:

Дописати коментар