ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 25 листопада 2019 р.

«Розіп’ята душа на хресті Всевишньої печалі»

   В четверту суботу листопада Україна цього року вже чотирнадцятий рік поспіль вшановувала память загиблих жертв голодоморів та політичних репресій. Краснокутщина  також долучилася до шанування скорботних подій 30- років.
22 листопада 2019 року плідна співпраця Краснокутської центральної районної бібліотеки та вчителя історії Олексіївської ЗОШ Свистуна Юрія стала інформативною, насиченою документальними підтвердженнями в форматі історичної години «Розіп’ята душа на хресті Всевишньої печалі» (до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій) для учнів 9 – 10 класів Краснокутської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, учнів - представників Мурафської, Пархомівської та Олексіївської ЗОШ.
Бібліотекар Китченко Є.А. розповіла присутнім про передумови та причини Голодомору в Україні 1932 – 1933 років; та продемонструвала відеоматеріал «Голодомор на Україні 1932 - 1933 років: спогади очевидців», розповіла про маловідомі події тих років – «голодні бунти», які були жорстоко придушені сталінським режимом, демографічні, фізичні та економічні наслідки  голодомору.
Присутнім було запропоновано ознайомитися з відкритим переглядом  літератури «Голод – 33 – незагойна рана України».
На продовження заходу Китченко Є.А. нагадала про ще одну трагічну сторінку нашої історії – політичні репресії сталінського режиму.
З доповіддю про життя, творчість та трагічну долю одного з найяскравіших представників українського кобзарства, уродженця с.Мурафа Івана Іовича Кучугури – Кучеренка виступив вчитель історії Олексіївської ЗОШ Свистун Ю.М.
Продовжили виступ Ю.М.Свистуна учениці 10-го класу Пархомівської ЗОШ І-ІІІ ст. Лісняк Валерія та Федоряка Анна доповіддю «Кобзарі Краснокутщини».
Всі присутні вшанували пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій хвилиною мовчання.


Немає коментарів:

Дописати коментар