ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 3 грудня 2018 р.

Плекаємо разом любов у підлітка до творчості.


 30 грудня 2018 року Харківська Обласна бібліотека для юнацтва радо вітала колег, слухачів районного семінару бібліотекарів закладів загальної середньої освіти Московського району м. Харкова.
Харківська ОБЮ не вперше зустрічає фахівців шкільних бібліотек Московського району. Цього разу всіх об’єднала тема: Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини.
На семінарі було 23 бібліотекаря шкіл району.
Привітальним словом відкрила семінар Марія Медведська, заступник директора з менеджменту та проблемно-аналітичних питань, яка стисло розповіла  про сучасні тенденції розвитку бібліотеки.
Продовжила знайомлення з новими напрямками Захаріна Віікторія, зав.відділом обслуговування.

Ми є обласним методичним центром для всіх бібліотек області і міста Харкова, тому цілком зрозуміло, що є в нас й методичні доробки.
Цього року, невипадково було підготовлено методико-бібліографічні матеріали «Три колосса східноєвропейської педагогічної думки», що присвячені педагогам-ювілярам 2018 року. (Я.Корчак, А.Макаренко, В.Сухомлинський).
Методист С. Андрус презентувала Методичний посібник.
Матеріали замислювалися з метою підвищити рівень поваги до професії вчителя та допомогти старшокласникам визначитися у виборі майбутнього фаху. Методичка дасть змогу ознайомитися з нелегкою долею вчених, які все своє життя віддали на виховання дитини, Людини з великої літери.
А також містить макет виставки та приклад рольової гри-диспута «Вільна педагогічна нарада», що дає можливість учням відчути себе відомими вченими та висловити свою думку з приводу образу вчителя з їх точки зору.
Продовжила професійне спілкування зав. відділу мистецтв Ю.Боклажко, яка розповіла про досвід роботи нашої бібліотеки, зокрема про діяльність в межах проекту Творча майстерня.(Бібліотека як платформа творчого розвитку підростаючого покоління).
Методист Районного методичного центру Ятленко І.В. окреслила проблемні питання роботи шкільних бібліотек, а саме наявність підручників та їх забезпечення. Звичайно було приділено увагу досвіду роботи шкільних бібліотек в царині творчого розвитку дитини.
Завершився «ярмарок» обміну досвідом віртуальною екскурсією по Харкову «Харків відомий й невідомий». Гідом по нашому рідному місту була зав. Інформаційно-бібліографічним відділом Є.Шевченко.
Слухачі залюбки поринули в історичне минуле вуличок та привабливої архітектури любого м.Харкова.
Культура та освіта завжди разом.

Немає коментарів:

Дописати коментар