ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Стожари Слобожанського краю: до 20-річчя Всеукраїнського дня бібліотек

20 років промайнуло як було підписано Указ Президента України №471/98 про офіційне святкування Всеукраїнського дня бібліотек. На професійній ниві зростають майстри своєї справи, молодь рівняється на успішних досвідчених фахівців. Цього року Харківська обласна бібліотека для юнацтва проводила краєзнавчий конкурс для бібліотекарів «Обрії Слобожанського краю», який об’єднав в своєму колі справжніх фахівців справи – творчих, рішучих та креативних людей. Конкурс налічував чотири номінації:
Номінація «Знай наших - читай наших!»
 Номінація на кращий буктрейлер за творчістю літераторів свого краю запалила вогники творчості та креативності в душах конкурсантів у виконанні медіа-продукції.
На конкурс було подано 20 буктрейлерів різних по виконанню, скажемо відверто, визначатися було складно. Багато відеороликів мають хороше художнє відтворення.
Що для вас число 7?  Ось невеликий список, де можна зустріти число сім:
– У веселці можна побачити сім різних кольорів;
– Сім чудес світу;
–Нотний стан має 7 нот;
сімка є символом вічного життя в Стародавньому Єгипті тощо .
Для нас яскраво замайоріли сім зірочок, натхненних творчістю поетів-письменників Слобожанщини.
Запрошуємо переглянути й насолодитися переглядом робіт бібліотекарів переможців обласного краєзнавчого конкурсу «Обрії Слобожанського краю». До вашої уваги пропонується «веселка» буктрейлерів на твори літераторів Харківщини.
І місце - Назаренко Т.М., бібліотекар Бібліотеки №46 Московського району;
  Пахомова Альона , провідний методист ЦБ Кегичівського району;
ІІ місце - Головний бібліотекар ЦБ ім. І.Я.Франка, Новобаварського району Кононенко Світлана Миколаївна;
Бібліотекарі Козіївської сільської бібліотеки:Скрипник О.Ф, Чебаненко Л.М.;
ІІІ місце - О. Ю. Стеблак, завідувач Козачолопанської бібліотеки-філії №6;
К.В. Шевченко, бібліотекар ЦБ Нововодолазької ЦБС;
Петрова Любов Олександрівна, зав. бібліотеки.для юнацтва; Коломієць Юлія, бібліотекар ЦБ Чугуївської ЦБС
Номінація «Завдячуємо їм життям своїм».
Номінація на кращий масовий захід про героїчні подвиги з визволення Харківщини від німецько-фашистської навали.
Фахівці Юнацької бібліотеки відділу культури Лозівської міської ради Харківської області , І.А. Майстренко та Л.М. Гавриленко  - стали переможцями в номінації «Завдячуємо їм життям своїм».
Друге місце поділили Сахновщинська ЦРБ (вечір спомин «Пам’ятаймо. Славимо. Вшановуємо.» + медіа-презентація https://youtu.be/UfK-13UNyRo
 та Новобаварська ЦБ м.Харкова (історико-патріотичний вечір «Ці дні ми не забудемо ніколи» +відео. https://youtu.be/qEiSOY6vprk
Третє місце посіла робота бібліотекаря  Вовчанської юнацької бібліотеки філії №1, Макаревич Наталії Василівни вечір пам’яті «Завдячуємо їм життям своїм». Працівники бібліотеки щільно співпрацюють з Історико-краєзнавчим музеєм по вихованню молоді, плекають любов в серцях юних до історичної правди.
Номінація «Бібліотека – свідок і творець рідного краю»
Номінація на краще оформлення краєзнавчого порт-фоліо бібліотеки дала змогу фахівцям розкрити в собі творчі здібності в розкритті краєзнавчої діяльності.
В номінації «Бібліотека – свідок і творець рідного краю» ми запрошуємо переглянути найкращі порт-фоліо на думку журі конкурсу. 
Переможцем цієї номінації стала завідувачка Краснопавлівської міської бібліотеки-філії №2 Лозівського району, Бараш Світлана Олександрівна, яка презентувала порт-фоліо «Мій любий край – це серця рідна пристань».
Друге місце отримала також колега з Лозівського району Катеринівської сільської бібліотеки-філії Зозуля Оксана Станіславівна.
Третє місце посіла робота «Край, у якому я живу» завідувачки А.В. Івенської бібліотеки №48 ЦБС Московського району м.Харкова. 
Номінація «Візитна картка мого району» на кращий краєзнавчий медіа-проект значимого природного об'єкта (музей) району.
Медіа-проекти в даній номінації дають можливість побувати в дивовижних куточках Харківщини, зокрема в Шарівському палаці «цукрового короля Харківщини» Леопольда Кеніга. Переможець Грицай Гаяне Рафіківна,бібліотекар юнацької кафедри ЦБ Богодухівського району.
Про дивне озеро, що знаходиться в селі Антонівка Кегичівського району з не менш дивною історією його виникнення розповіла завідувач сільської бібліотеки Людмила Євгеніївна Венгер (переможець 2 місце).
Продовжимо подорож цим краєм і завітаємо до краєзнавчого музею смт.Слобожанське. «Будинок, в якому живе історія» - медіа проект завідувачки Слобожанської міської бібліотеки-філії Людмили Семенівни Дички отримав друге місце в конкурсі.
«Бронзовим» призером стала медіа-презентація «Комунальний заклад «Великобурлуцький краєзнавчий музей» – історія і сьогодення мого краю» завідувачки КЗ «Великобурлуцька районна бібліотека для дітей», Галини Іванівни Фендрикової.


Немає коментарів:

Дописати коментар