ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 9 березня 2021 р.

«Жінки України: знані та маловідомі»

 Чи замислилися ви коли - небудь, з чого складається натхненна сила і щоденна величність справжньої жінки? У кожного свої варіанти відповіді на це вічне запитання. Але серед інших авторських версій жіночої неповторності є така: секрет жіночої сили в тому, щоб творити світ навколо себе і себе в цьому світі. Творити своєю любов’ю, знаннями, працею. Творити, жити і радіти життю, незважаючи ні на які обставини, не опускати рук і вірити в себе, стаючи необхідною для інших.

8 Березня Україна та інші країни світу відзначають Міжнародний жіночий день. Він має складну історію виникнення, неодноразово трансформувався та наповнювався дещо різними сенсами.

В Україні та інших пострадянських країнах вкоренилася традиція відзначати 8 Березня, як день "весни, жіночності та краси" – але Міжнародний жіночий день має геть іншу історію та з’явився завдяки рухові жінок за рівні права та емансипацію.

Але з якої причини і де б не з’явилося це свято, зрозуміло головне – жінка, як ніхто інший заслуговує поваги і шанування, ніжності та любові, бо вона – основа життя, джерело натхнення і вічна загадка буття.

05 березня 2021 року КЗ «Краснокутська публічна бібліотека» оформила виставку-досьє «Жінки України: знані та маловідомі» (до Міжнародного жіночого дня).

На виставці представлені книги, статті з періодичних видань та матеріали – досьє про видатних та маловідомих українських жінок від стародавніх часів до сьогодення.


     

 

Немає коментарів:

Дописати коментар