ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 22 березня 2021 р.

Книга справжній скарб

           Всюди поруч з нами книга. Вона – наш друг і порадник. І навіть уявити важко, що давно-давно на Землі не було книжок у сучасному вигляді, бо люди ще не вміли їх виготовляти.

      Сторінками  найдавнішим книгам слугували  камені, стіни печер, вояцькі щити, посуд. Писали на всьому: не було ні пер, ні олівців. Згодом люди додумались писати на глині, яку потім  сушили і виготовляли на вогні. З часом стали виробляти зручні та легкі книги з тонкої козачої, або телячої шкіри. Першу таку книжку виготовили у старовинному грецькому місті Пергама – через те папір зі шкіри і називали пергаментом. Справжній папір, що на ньому пишуть і сьогодні, з’явився дві тисячі років тому.

      Безмежна сила книжки. Без неї людина – сліпа. Книга ж відкриває великий світ. І справді: ти відкриваєш книгу, твої очі «біжать» рівною лінією рядків. Минуло трохи часу і ось ти вже разом з Котигорошком б’єшся зі страховиськом. Книга веде у безкраї простори космосу, розкриває таємниці моря, лісу.

   Напередодні тижня дитячої та юнацької книги бібліотеки Краснокутщини підготували та оформили книжкові виставки…  

20 березня 2021 року Любівською сільською бібліотекою-філією було організовано книжковому виставку «Світ дитячої книги» (до Тижня дитячої та юнацької книги).   На виставці представлені книги таких письменників, як А.Усачова, В.Єлізарової, Л. Керолл, Г. Бойка, Н. Забілої, Л. Яковенко та інші. Юні читачі тут знайдуть свою книгу, яка їм до вподоби.

Качалівською сільською  бібліотекою – філією оформлено онлайн книжково-ілюстративну виставку «По карті за героями книг» (до Тижня дитячої та юнацької книги) .


На виставці представлені книги для дітей та юнацтва на різний смак. Книги мов ріки, що наповнюють собою увесь світ, це – джерело мудрості, в книгах бездонна глибина.

В Рябоконівській сільській бібліотеці-філії діє виставка-вернісаж «Книга справжній скарб» (до Тижня дитячої та юнацької книги).

         Серед видань, представлених і на виставці, твори, як видатних вітчизняних так і зарубіжних авторів і літературних початківців, а саме В. Нестайко, Н. Забіла, В. Рудківський, Д. Павличко, Г. Бойко, К. Матвієнко, О. Ткаченко, П. Воронько, В. Чухліб, Т. Тімаєр, Д. Керрол, А. Ліндгрен, Дж. Ролінг, С. Гридін, В. Скотте, Е. Берроуз  та багато інших. Це знайомство юних читачів з розмаїттям сучасного книжкового світу.

Новоодеською сільською бібліотекою-філією  оформлено книжкову виставку «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає»,  присвячену Тижню дитячої та юнацької книги.

Книжкова виставка сповнена дивовижним різноманіттям літератури. Тут і улюблені казки і твори українських та зарубіжних авторів, які зачарують юних читачів незвичайними пригодами  та цікавими героями. 

         Кожна така виставка - це завжди неповторна подорож у світ дитячих книг, які приваблюватимуть дітей цілий тиждень, адже книга є і залишається справжнім другом сучасної дітвори, а бібліотека – надійним путівником і порадником в книжковому просторі, бо книга – це завжди круто!

Немає коментарів:

Дописати коментар