ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 1 липня 2020 р.

Нове бачення, новий зміст діяльності бібліотек


     Сьогодні бібліотеки і як інституції, і як простір переживають трансформації, пов’язані з викликами часу. Бібліотеки мають адаптуватися до сучасних умов. Більш того, стратегії трансформації бібліотек повинні стати важливою складовою міських стратегій та політик.
   У змінених соціально-економічних умовах дедалі більше зростає соціальна значущість бібліотечної діяльності – бібліотека стає тією установою, яка може консолідувати громадськість щодо розв’язання соціально значущих проблем.
  Поширення знань та зв’язок користувача з інформацією завжди були пріоритетом у бібліотечному обслуговуванні, проте сьогодні масштаби та темпи соціальних трансформацій вимагають відповідних змін у традиційній діяльності бібліотеки як обслуговуючої структури. Поряд зі звичними формами діяльності на бібліотечній платформі розвиваються унікальні моделі взаємодії інформаційного обслуговування та соціальних послуг для різних категорій населення, що передбачає розширення напрямів роботи, зокрема, і через надання спеціалізованої консультативної допомоги та появу нових інформаційних сервісів, здатних забезпечити мультипотреби сучасного користувача.
 Пропонуємо звернути увагу та скористатися рекомендаціями.
За ініціативи Молодіжної секції УБА були підготовлені Методичні рекомендації «Молодіжні простори в бібліотеках» Методичні рекомендації "Молодіжні простори в бібліотеках"
Даний посібник надає рекомендації для створення молодіжних просторів у бібліотеках, знайомить з процедурою їх створення та методиками успішного виконання поставлених завдань. Корисним буде іноземний досвід діяльності молодіжних просторів, а також перелік та контакти бібліотек України, де такі простори вже працюють. Посібник розрахований на працівників бібліотек, але буде цікавим для широкого кола читачів.
Підготовка даного матеріалу стала можлива завдяки ініціаторам проекту Бояриновій Оксані (Українська бібліотечна асоціація), Олені Подобєд-Франківській (Асоціація молодіжних центрів України).

Немає коментарів:

Дописати коментар