ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 14 липня 2020 р.

Молодь : сьогодення та майбутнє (До Всесвітнього дня навичок молоді)


Розвиток навичок є основним засобом дати молодим людям можливість зробити плавний перехід до роботи. У грудні 2014 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію A/RES/69/145 і оголошено 15 липня «Всесвітнім Днем навичок молоді». Мета цієї щорічної події полягає в тому, щоб домогтися більш високих соціально-економічних умов для сучасної молоді як засіб вирішення проблем безробіття і зайнятості.
День приурочений всім молодим людям, і покликаний інформувати всіх про важливість навчання молоді. Це дуже важливо, адже зараз для молодих людей досить складно знайти роботу.
 У світі зростає кількість молодих людей, які наразі не мають роботи, не отримують вищої освіти або не проходять професійних тренінгів, йдеться у новому звіті Міжнародної організації праці (МОП).
Наразі у світі близько 1,3 мільярда молодих людей, із яких 267 мільйонів належать до цієї групи. Очікується, що до 2021 року ця цифра сягне 273 мільйонів. Дві третини – тобто 181 мільйон – це жінки, яких ця проблема торкається вдвічі більше за чоловіків.
Це, в свою чергу, матиме негативні наслідки для їхнього майбутнього, наголошують у звіті.
«Надто велика кількість молодих людей у всьому світі відривається від освіти та ринку праці, що може завдати шкоди їхнім довгостроковим перспективам, а також зрештою підірвати соціальний та економічний розвиток їхніх країн», – зауважує Сангхеон Лі, директор Департаменту з питань зайнятості у МОП.

Держава може успішно розвиватися лише при умові кваліфікованих та професійних фахівців. Тож першочергова задача надати освіту та працевлаштувати молоде покоління.
Профорієнтаційне виховання конче потрібне. Починаючи зі школи підлітки намагаються зробити свій перший дорослий крок – крок у майбутнє – професійне майбутнє.
Але ми знаємо безліч прикладів цікавої профорієнтаційної роботи не тільки шкіл, а й бібліотек. Зокрема, про досвід роботи Харківської обласної бібліотеки для юнацтва можна дізнатися звернушись за ссилкою   

Немає коментарів:

Дописати коментар