ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 16 грудня 2019 р.

Дитино, юнь чи знаєш, ти свої права?..

МурафаПрава людини на сучасному етапі.

Саме таке питання постало перед учнівською молоддю Краснокутщини. 13 грудня 2019 року бібліотекар Мурафської сільської бібліотеки провела тематичну виховну годину «Права людини на сучасному етапі» (до Всеукраїнського тижня права) для учнів 9 класу.
Бібліотекар розповіла про дитинство, як найважливіший і неповторний період у становленні особистості, коли будь-яка людина стикається з ситуаціями, де  необхідно знати свої права і обов’язки.
Була проведена вікторина з правових питань, яка допомогла виявити рівень правової свідомості запрошених. Далі учні почули цікаві факти з історії права, що кожна людина – унікальна і потребує захисту. Було розглянуто «Декларацію прав людини» й «Конвенцію прав дитини».    Відеоролик, підготовлений бібліотекарем, дозволив ознайомитися з головними положеннями «Конвенції…», дізнатись, що про них думають самі діти. Звичайно ж, згадали і про те, що усі діти мають не лише права, а й обов’язки – стосовно себе самих, родини, школи, суспільства.
Було переглянуто відео матеріали «Права і обов’язки дітей», «Кожна дитина має право».
Присутні ознайомилися з тематичною полицею «Наші права – щасливе майбутнє».
Права та обов’язки громадянина України
Краснокутська центральна районна бібліотека підхопила правовий ланцюжок. 13 грудня 2019 року для учнів груп ЕГЗ-34 і Т-43 Краснокутського професійно – аграрного ліцею (ПАЛу) бібліотекар проведено тематично-виховну годину «Права та обов’язки громадянина України» (до  Всеукраїнського тижня права в Україні).

 Китченко Є.А., бібліотекар продемонструвала відеоматеріал «Що таке права людини»; ознайомила присутніх з основними правами та свободами громадян України, їх ознаками та групами, а також надала вичерпний перелік обов’язків людини і громадянина, які визначені Конституцією України та іншими її законодавчо – правовими актами.

Немає коментарів:

Дописати коментар