ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

вівторок, 5 вересня 2017 р.

У світі чудес: кращі книги в жанрі фентезі, які варто прочитати


    З приходом осені ми часто піддаємося нудьги. Це псує настрій і позначається на нашому самопочутті. Щоб цього уникнути, ми пропонуємо зануритися в світ фентезі! У нашій добірці тільки кращі фентезі книги від найпопулярніших авторів!
Це відволіче тебе від сумних думок про літо і відпустці, що залишився позаду, а ще надихне на творчість: доведено, що фентезі книги і фантастика є найкращим активатором креативних задатків у кожного, хто дійсно оцінив цей жанр. У нашому списку ти знайдеш такі книги як «Зоряний пил» і «Американські боги» Ніла Геймана - це якісна сучасна фантастика, яка заслуговує твоєї уваги, а також львів'янку Ярину Каторож і її «Стожар», Вікторію Авеярд і її «Багряний королеву», Френка Герберта і його світовий бестселер - «Дюна» та багатьох інших авторів, які працюють в жанрах фентезі та фантастика. Насолоджуйся! 
Ніл Ґейман, «Американські боги»
Без цієї книги важко уявити сучасну фантастику. Ніл Ґейман блискуче вміє використовувати поле міфології, щоб розповісти людям про людей. У цій книзі дивним чином поєднується східна мудрість про процес досягнення мети, який важливіше результат, і зовсім американська роуд-сторі. Автор відкриває Сполучені Штати не як моноліт, а як країну, життя якої сформували покоління мігрантів, привезли з собою образ життя, думки, забобони і своїх богів. Але як людям необхідні боги, так і богам необхідні люди, тому забуті боги втрачають все, навіть життя.
Книга підкреслює рубежі тисячоліть і поява нових богів, яким поклоняються в Америці. Цікаво, що стародавні скандинавські або африканські боги за десять років від виходу книги анітрохи не втратили своєї сили, зате кілька молодих і зухвалих нових богів вже встигли піти у вічність. Прогрес може знищити не тільки людей.
В Україні вийшло розширене видання тексту «Американських богів». До десятиріччя книги Ґейман представив нову редакцію, де текст збільшився на 12000 слів, яка і стала основою для перекладу.
Ніл Ґейман, «Зоряний пил»
«Зоряний пил» - це повна іронії притча про пошук справжнього кохання. Тут є і вікторіанська романтика, і куртуазний єдиноріг, і готичні чорно-білі примари ... Книга народжує відчуття, що наш світ розташований зовсім поряд з чарівним: ступни в сторону - і ти вже в старій добрій Англії. Роман був із захопленням зустрінутий критиками і відразу став бестселером. Автор отримав за нього міфопоетичного премію за твір для дорослих, а режисер Метью Вон створив на основі роману блокбастер з Робертом Де Ніро, Мішель Пфайфер і Клер Дейнс в головних ролях.
 
Ярина Каторож «Стожар»
Молода письменниця зі Львова продовжує працювати на території фентезі. Після першої вдалої гри на цьому полі, автор пропонує читачам інший варіант класичного фентезійного твори - роману в трьох томах. Перша книга трилогії називається «Стожар», і таке ж ім'я носить одна з героїнь цієї пристрасної історії про пошук себе і свого коріння.
Вдалою виявляється метафора палімпсест - книги, з якої стерли попередній текст і написали новий, проте попереднє знання, думки і мрії нікуди не поділися, і вони проступають крізь нове. Так і героїні Каторож повільно відвойовують собі і дізнаються, що вони є нащадками народу, пам'ять про якого намагалися стерти, однак його історична пам'ять все одно залишається живий. Цей образ набагато цікавіше звучить мовою фентезі, і доречний для проведення історичних паралелей, ніж «високоморальні» тексти, де все подається напрямку.

Вікторія Авеярд, «Багряна королева»
«Багряна королева» Вікторії Авеярд - перший том тетралогії в жанрі підліткового фентезі. Ця серія стала міжнародним бестселером і переведена на десятки мов. Дія розгортається в постапокаліптичному світі, де в частині людства прокинулися надприродні здібності, і тепер мутанти пригнічують звичайних людей.
Головна героїня роману - сімнадцятирічна Марі - народилася в бідній родині без надприродних здібностей і думала, що нічого хорошого на неї в житті не чекає. І як у воду дивилася: коли влада вирішує, що Марі становить загрозу для режиму, дівчина опиняється в вирі революції, партизанської боротьби, політичного дисидентства і любові, що долає класові бар'єри.
 

Стефанія Кромська, «Мандрівна відьма»
У фантастичному романі «Мандрівна відьма» починається одна з подорожей звичайної відьми - жінки без віку і комплексів. Вона сідає в львівський фірмовий експрес і займається звичними для себе справами - допомагає випадковим сусідам відпустити біль, позбавитися від поганих звичок, пригощає всіх яблуками і варенням, забавляє дітей казками і трохи чаклує. На мить їй, як і звичайній жінці, захотілося власного щастя, але всі знають, що відьми закохуються
..
Френк Герберт, «Дюна»
«Дюна» зробила Френка Герберта відомим на весь світ і, обігнавши в рейтингах навіть «Володаря кілець». Ця книга завоювала престижні літературні нагороди: премію Хьюго і премію Х'юго в категорії «Кращий роман», премію SFinks як «Книга року», неодноразове визнання від журналу «Локус» в категорії «Кращий роман всіх часів». Ця культова сага - про вічну боротьбу і про спрагу до перемоги, про ціну справедливості і вибір шляху.
 
Джо Гілл, «Пожежник»
Джо Хілл, дворазовий володар премії Брема Стокера, підготував для читачів моторошну історію про всесвітній пандемії спонтанних самозаймань, здатну знищити цивілізацію, про групу несподіваних переможців, які борються за порятунок людства, і про загадкову людину на прізвисько Пожежний. Серед хаосу жахливої ​​епідемії колишня медсестра Харпер Грейсон, підхопивши хвороба, бореться не за власне життя, а за життя своєї майбутньої дитини: відомі випадки, коли хворі матері народжували цілком здорових дітей.
Ось тільки встигне Харпер виносити дитину, ховаючись від кремаційних загонів, які знищують всіх носіїв вірусу самозаймання?


 




Немає коментарів:

Дописати коментар