ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

середу, 23 лютого 2022 р.

Для кожного народу мова – найбільший скарб


Для кожного народу мова – найбільший скарб, одне з багатьох див, що створили люди. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. 


Продовжуючи важливу тему «Міжнародного дня рідної мови» 22 лютого в Сахновщинській дитячій бібліотеці-філії  проведено мовознавчу гру під назвою «Українська мова – душа мого народу» для учнів 6–А класу комунального закладу «ліцей № 1». 

 Для учасників гри було підготовлено чимало конкурсів та розваг, таких як «Склади прислів’я», «Мовні загадки», «Мовні ребуси», «Віднови фразеологізми» та «З’єднай слова».  З великим ентузіазмом учні відгадували загадки у конкурсі «Українські цікавинки», швидко та весело складали слова у веселій грі «Разом, швидко, правильно».

            
 Зароблені бали учасники команд отримували імпровізованим дорогоцінним камінням, адже «Знання – це скарб, якому ціни не зложиш..». В результаті захоплюючої гри перемогла «Дружба». На святі звучали пісні  про Україну та українську мову, продекламовано вірш  М. Рильського «Мова». Діти вкотре познайомились з книжками могутніх класиків, визнаних світом геніїв: Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Коцюбинського, Василя Симоненка,  Ліни Костенко, Олеся Гончара, Павла Загребельного, Дмитра Павличка, Івана Драча.

Від проведеного заходу учасники отримали позитивні емоції та нагороду – грамоту.  

 


Немає коментарів:

Дописати коментар