ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 22 листопада 2021 р.

Листопад 2021р. День Гідності та Свободи

             Листопад в історії сучасної України насичений історичними подіями. 

День Гідності та Свободи свято в Україні, що відзначається щороку 

21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). 

Встановлено день «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

Бібліотеки Краснокутської громади Харківщини долучилися до відзначення днів Гідності та Свободи.

19 листопада 2021 року КЗ «Краснокутська публічна бібліотека» організовано онлайн  історичний медіа-спогад «Патріотизм і нездоланність – сьогодні, гідна Україна – завтра» (до Дня Гідності і Свободи).

В медіа – спогаді використані відеоматеріали «Події, що змінили долю України» та «День Гідності та Свободи: хронологія двох революцій», в яких висвітлено цей період історії України та її громадян.



20 листопада 2021 року ми святкуємо День Гідності і Свободи. З нагоди цього дня в Чернещанській сільській бібліотеці - філії була оформлена  виставка - пам'ять "Наш дух не зламати, свободу не вбити".

На виставці була представлена література історичного характеру та періодичні видання.

         Україна - територія Гідності і Свободи, такими нас зробили дві Революції -  Майдан - 2004 року і революція - 2013 року. Українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Революція 2013 року - революція Гідності. Це був важливий іспит для України.

      Майдан показав, що ми українці -  свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Український народ повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан є велике серце і високий дух.

       Низький уклін всім Героям Небесної Сотні, всім, хто поклав життя за волю і незалежність нашої з вами єдиної України.

        Вічна пам'ять героям!

   Зараз ми повинні зробити так, щоб ці жертви не були даремними.

         Народ наш завжди є і буде.

    Ніхто не переможе наш народ!


Немає коментарів:

Дописати коментар