ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

понеділок, 26 квітня 2021 р.

Гіркота Чорнобильського полину болем відлунює в наших серцях

26 квітня 1986 рік...... Минають роки, а чорний день Чорнобильської трагедії хвилює людей. Ця трагедія вразила весь світ,  приголомшила людей страшним розмахом невідомої біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне покоління. Бібліотеки Краснокутської селищної громади представили виставки-перегляди , присвячені тим трагічним подіям, що сталися вже 35 років тому.

До Дня Чорнобильської трагедії Чернещанською сільською бібліотекою-філією була представлена онлайн виставка-спомин "Чорнобиля пам'ять не згасима". 

На виставці була представлена література художнього характеру. Для історії людства  це лиш мить. Для нас, живих свідків – вічність, бо попіл і сльози Чорнобиля ніколи не перестануть стукати у наші серця. Жодна катастрофа не знала таких жахливих наслідків. Вшануємо пам'ять загиблих і віддамо шану тим, хто мужньо став у двобій з вогнем, брав участь у ліквідації наслідків. 

Мирнянською сільською бібліотекою-філією  оформлено відкритий перегляд літератури  «Зона нашого болю, пекучого болю, що в серцях ні на мить не згаса» (до Дня аварії на Чорнобильській АЕС).

 На виставці представлені документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси,  як кінця 80-х , так і сьогодення.

У ці дні ми привертаємо увагу до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації. Серед них і ті, хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров’я чи  навіть життя. Вони збороли ніч, що могла затьмарити сонце. Вони зупинили нерозсудливість і безтурботність, які могли втягти людство в світову техногенну катастрофу. Ми схиляємо перед ними голови. Світ і люди не повинні, не мають права забувати їхньої жертовності, їхнього величного, планетарного подвигу.


Немає коментарів:

Дописати коментар