ШАНОВНІ КОЛЕГИ! ВІТАЄМО ВАС НА НАШОМУ БЛОЗІ "ФАЙНІ ПАВИ". ДЛЯ ВАС ЗАВЖДИ ЦІКАВА й КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ.

Translate

пʼятницю, 19 січня 2018 р.

Краснокутський ланцюжок заходів до Дня Соборності України



22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування.
Краснокутська центральна районна бібліотека продовжує патріотичне виховання молодого покоління.
19 січня 2018 року Китченко Євгенія Анатоліївна, бібліотекар  читального залу організувала і провела історичний екскурс «День Соборності України – символ національного єднання» для учнів 9-Б класу Краснокутської гімназії .
Бібліотекар розповіла присутнім про події, які поступово наближали об’єднання двох суверенних українських держав – Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну самостійну соборну державу, а також про значення цієї події в історії консолідації української нації, національного відродження і зростання національної самосвідомості українців. Окрема увага в розповіді була приділена 100-річчю IV-го Універсалу(прийнято 22 січня 1918 року), в якому проголошувалася незалежність української держави.
Історична розповідь було доповнено відеоматеріалами («Кліп про Україну», «Акт Злуки 22 січня 1919 року» та мультимедійна презентація «День Соборності України»), які дали можливість побачити настрій і бажання української громади жити в Соборній Україні.



«…І синьо-жовтим стягом усміхнулася Вкраїна»

         19 січня 2018 року завідуючою Колонтаївським сільським філіалом Районного комунального закладу «Краснокутська ЦБС», Гавриленко Тетяною Дмитрівною, проведено інформаційну годину «…І синьо-жовтим стягом усміхнулася Вкраїна» (до Дня Соборності України).
         В ході заходу завідуюча філіалом розповіла присутнім про історичні події 22 січня 1919 року, про з’єднання Західної та Східної України (День проголошення Акта злуки ).
Під час заходу учні мали змогу переглянути відео-сюжети «День Соборності» та «Акція «Живий ланцюг» 22 січня 1990 року».
Протягом заходу діти мали змогу ознайомитись з відкритим переглядом літератури «Україна Соборна моя».




Немає коментарів:

Дописати коментар